Douglas balken

Douglashout

Douglas balken

Douglas balken koopt u natuurlijk bij Schoonhorster Houthandel. Dit hout is één van de sterkste naaldhoutsoorten dat uit Scandinavië en Noord-West Europa afkomstig is. Van nature is het erg sterk en bijzonder duurzaam, waardoor de levensduur van Douglashout en dus Douglas balken bovengemiddeld lang is. Ook de kwaliteit blijft goed. Om deze twee redenen is het een erg populair houtsoort, vooral als tuinhout (veranda, schuur of ander houtwerk in de tuin). Het hout is zo sterk, dat het niet buigzaam is. Meestal zijn Douglas balken licht roestkleurig richting een gele tint. Naast Douglas balken kunt u ook Vuren, Meranti en Red Cedar bij ons kopen.

Duurzaamheid

Douglas hout kan wel 15 jaar mee wanneer het onbehandeld aan alle weertypen wordt blootgesteld. Op den duur gaan ze echter wel vergrijzen, maar deze look is wel helemaal in de mode op het moment. De kwaliteit van de Douglas balken gaan mogelijk wel sneller achteruit als ze in contact komen met een vochtige ondergrond. Mocht u de balken in de grond willen plaatsen, dan raden wij u aan om deze balken in te smeren met teer of een bitumen. Wilt u dat het hout de 15 jaar passeert, dan raden wij het aan om het te behandelen door er verschillende tinten beits op te lakken. Mocht u de natuurlijke balkkleur willen behouden, is er nog altijd de mogelijkheid om transparante Douglasolie op de balken te smeren.

Bouwmaterialen

Douglas hout is ideaal voor een project in de tuin. Denk hierbij aan een veranda, terrasoverkapping of een nieuwe schutting. Naast de Douglas hout heeft u mogelijk andere producten nodig voor het project. Schoonhorster Houthandel heeft alle bouwmaterialen in het assortiment, zodat u alles op één plek kan vinden. De balken en bouwmaterialen zijn makkelijk te bestellen via onze website, de mail of per telefoon. Deze bestelling is vervolgens af te halen bij de Houthandel in Barneveld. Mocht dit vervoer niet lukken, dan kunt u in overleg de bestelling laten bezorgen.

Adres Houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld
Tel: 0342 – 219 065 
E-mail: 
info@schoonhorsterhouthandel.nl