Douglas bestellen

Douglas planken

Douglas bestellen

Douglas bestellen kan bij Schoonhorster Houthandel. U kunt Douglas bestellen via de website, telefoon of mail. Naast Douglas kunt u ook andere houtsoorten bestellen. Denk hierbij aan VurenhoutRed CedarHardhout en Meranti

Douglas hout wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt en is daarom ook razend populair. Bij veel projecten, zowel binnen- als buitenshuis, is Douglas hout een aanrader.

 

Douglas hout

Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten, dat uit Scandinavië en Noord-West Europa afkomstig is. Het is van nature erg sterk en bijzonder duurzaam, hierdoor heeft het een lange levensduur. Dat maakt het een erg populair houtsoort. Doordat het erg sterk hout is, is het niet buigzaam. Het kernhout van Douglas hout is meestal licht roestkleurig, een beetje geelachtig.

Douglas hout gaat tot wel 15 jaar lang mee wanneer het onbehandeld wordt blootgesteld, echt aan alle weertypen. Het gaat op den duur vergrijzen. Deze vergrijsde look is nu in de mode, dus veel mensen laten het lekker gebeuren. Douglas hout gaat sneller achteruit als het in contact komt met een vochtige grond. Mocht u het hout hier in plaatsen, dan raden wij aan om het hout in te smeren met een bitumen of teer. Wilt u het hout behandelen voor een langere levensduur? Dan kunt u er verschillende tinten beits opsmeren. Maar als u de natuurlijke houtkleur wilt behouden, is er altijd nog transparante douglas olie. 

 

Douglashout

Douglas hout

U kunt uw douglas hout, zowel balken als planken, eenvoudig bij ons bestellen. Kies zelf hoe u uw bestelling plaatst. Dat kan door bij ons langs te komen tijdens kantoortijden in Barneveld of door uw bestelling per telefoon of e-mail door te geven. Uw bestelling kunt u afhalen in Barneveld of in overleg laten bezorgen.

Adres: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld
Tel: 0342 – 219 065 
E-mailinfo@schoonhorsterhouthandel.nl