Douglas hout kopen in Barneveld

Douglas hout kopen in Barneveld

Wat is Douglashout?

Douglashout kopen kan natuurlijk bij Schoonhorster Houthandel in Barneveld. Dit hout is één van de hardste naaldhoutsoorten, dat uit Scandinavië en Noord-West Europa afkomstig is. Het is van nature erg sterk en bijzonder duurzaam, hierdoor heeft het een lange levensduur. Dat maakt het een erg populair houtsoort. Doordat het erg sterk hout is, is het niet buigzaam. Het kernhout van Douglas hout is meestal licht roestkleurig, een beetje geelachtig. Naast douglashout kunt u ook andere houtsoorten kopen bij Schoonhorster Houthandel, zoals vurenhout, red cedar en meranti.

Duurzaamheid

Douglashout gaat tot wel 15 jaar lang mee wanneer het onbehandeld wordt blootgesteld, echt aan alle weertypen. Het gaat op den duur vergrijzen. Deze vergrijsde look is nu in de mode, dus veel mensen laten het lekker gebeuren. Douglashout gaat sneller achteruit als het in contact komt met een vochtige grond. Mocht u het hout hier in plaatsen, dan raden wij aan om het hout in te smeren met een bitumen of teer. Wilt u het hout behandelen voor een langere levensduur? In dat geval kunt u er verschillende tinten beits opsmeren. Maar als u de natuurlijke houtkleur wilt behouden, is er altijd nog transparante douglas olie. 

Zweeds rabat

Schoonhorster Houthandel verkoopt ook Douglas hout Zweeds rabat. Zweeds rabat is een populaire houtsoort voor buitenshuis. Zweeds rabat is aan de bovenkant van de plank smal en loopt schuin af. Onderaan is een uitsparing, waardoor je de plank op het dunne deel van een andere plank kunt zetten. Zweeds rabat wordt veel gebruikt bij gesloten schuttingen. Door de Zweedse rabat kan de schutting goed tegen water en gaat daarom lang mee. In tegenstelling tot de schutting gebruiken anderen Zweeds rabat voor de gevel. 

Feitje: de hoogste boom van Nederland is een douglasspar

Op het landgoed van Paleis Het Loo in Apeldoorn staat één van de oudste en de langste boom van Nederland. En dat is een Douglas! Hij is daar samen met andere douglassparen tussen 1860 en 1870 voor Koning Willem III ingevoerd vanuit de Verenigde Staten. Hij is twee jaar geleden nagemeten door boomspecialisten: zij kwamen uit op een totale lengte van wel 50,45 meter! 

Douglas kopen bij Schoonhorster Houthandel

U kunt uw douglas hout, zowel balken als planken, eenvoudig bij ons kopen. Kies eerst hoe u uw bestelling plaatst. Dat kan bijvoorbeeld door bij ons langs te komen tijdens kantoortijden in Barneveld of door uw bestelling per telefoon of e-mail door te geven. Uw bestelling kunt u vervolgens afhalen in Barneveld of in overleg laten bezorgen.

Adres Houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld
Tel: 0342 – 219 065 
E-mail: 
info@schoonhorsterhouthandel.nl