Douglas Zweeds rabat

Douglas Zweeds rabat

Douglas Zweeds rabat is een populaire houtsoort voor buitenshuis. Zweeds rabat is aan de bovenkant van de plank smal en loopt schuin af. Onderaan is een uitsparing, waardoor je de plank op het dunne deel van een andere plank kunt zetten. Door dit systeem is deze houtsoort makkelijk en efficiënt te gebruiken.

Douglas Zweeds rabat

Douglas Zweeds rabat wordt voornamelijk buitenshuis gebruikt. Het wordt veel gebruikt voor schuttingen en schuren. Daarnaast wordt het ook vaak verkocht voor gevelbekleding van bijvoorbeeld garages en tuinhuizen. Het is zeer onderhoudsarm. U hoeft het niet steeds opnieuw te schilderen, beitsen of oliën. Daarom al snel de juiste keuze.

Duurzaamheid

Douglas hout gaat tot wel 15 jaar lang mee wanneer het onbehandeld wordt blootgesteld aan alle weertypen. Het gaat op den duur vergrijzen. Deze vergrijsde look is in de mode, dus veel mensen laten het lekker gebeuren. Douglas hout gaat sneller achteruit als het in contact komt met een vochtige grond. Mocht u het hout hier in plaatsen, dan raden wij aan om het hout wel in te smeren met een bitumen of teer. Wilt u het hout behandelen voor een langere levensduur? Dan kunt u er verschillende tinten beits opsmeren. Maar als u de natuurlijke houtkleur wilt behouden, is er altijd nog transparante Douglas olie.

Douglas hout

Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten, dat uit Scandinavië en Noord-West Europa afkomstig is. Het is van nature erg sterk en bijzonder duurzaam, hierdoor heeft het een lange levensduur. Dat maakt het een erg populair houtsoort. Doordat het erg sterk hout is, is het niet buigzaam. Het kernhout van Douglas hout is meestal licht roestkleurig, een beetje geelachtig.

Naast Douglas Zweeds rabat bieden wij ook andere houtsoorten aan. Zoals gewoon Douglas houtVurenhoutRed Cedar en Meranti.

Hout kopen bij Schoonhorster Houthandel

U kunt uw hout eenvoudig bij ons kopen. Kies zelf hoe u uw bestelling plaatst. Dat kan door via de webshop te bestellen. U kunt ook bij ons langs komen tijdens kantoortijden in Barneveld. Als laatste kunt u ook uw bestelling per telefoon of e-mail doorgeven. Uw bestelling kunt u vervolgens afhalen in Barneveld of in overleg laten bezorgen.

 

Adres Houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld
Tel:
0342 – 219 065 
E-mail: 
info@schoonhorsterhouthandel.nl