Houten planken kopen

Een nieuwe schutting, een DIY-kast of een fijne houten loungebank zorgen voor ultiem woonplezier en -comfort. Bent u handig en wilt u voor uw project houten planken kopen? Kom dan naar de Schoonhorster Houthandel in Barneveld voor het allerbeste kwaliteitshout. We kopen groot in, waardoor we al ons hout aanbieden voor een scherpe prijs.

Soorten hout bij Schoonhorster Houthandel

Schoonhorster Houthandel verkoopt Vurenhout, Douglashout, Meranti en Red Cedar:

Vurenhout wordt vooral gebruikt in de constructie. Denk aan de trappen, kozijnen, deuren, gevelbekleding, vloer- en dakbalken en nog een stuk meer. Maar het kan ook goed gebruikt worden om een loungebank van te maken of een nieuw binnenmeubel.

Douglashout is geelachtig en als u het onbehandeld laat, dan vergrijst hij. Na droging wordt het steeds harder. Douglashout staat daarom ook bekend om zijn robuuste uitstraling.

Douglas hout is geelachtig en onbehandeld vergrijst de kleur. Na droging wordt het douglas hout steeds harder en is het dus niet meer buigzaam. Dat is ook waar douglas hout om bekend staat: een robuuste uitstraling. Het wordt vooral gebruikt voor buitenprojecten, omdat het hout erg duurzaam is en dus lang mee gaat.

Meranti is net als Vurenhout geschikt voor constructiewerk, zoals woningbouw. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als geveltimmerwerk, deuren, ramen en kozijnen. Er zijn verschillende kleuren Meranti hout, denk aan rood, geel en wit.

Red Cedar wordt ook wel de Reuzenlevensboom genoemd. Dat komt omdat er bomen bekend zijn die ouder zijn dan 1000 jaar en dat zijn wel erg veel kaarsjes op de taart. Het klinkt alsof de boom een rode kleur heeft, maar er zijn veel kleurenvariaties mogelijk. Red Cedar is overigens niet hetzelfde als Redwood of Cedarhout.

Alle onderdelen voor uw complete project

Alle onderdelen voor uw project in één keer aanschaffen? We begrijpen dat dit wel net zo fijn is. Daarom biedt Schoonhorster Houthandel u een compleet assortiment. Van isolatie tot beton en van dakbedekking tot zink.

Waarom hout kopen bij Schoonhorster Houthandel?

  • Zeer scherpe tarieven
  • Balken en planken kunt u kopen in diverse afmetingen
  • Deskundig advies dankzij onze jarenlange ervaring in de houtsector
  • Compleet assortiment
  • Plaats uw bestelling per e-mail, telefoon of fysiek in onze houthandel

Komt u hout kopen bij de Schoonhorster houthandel in Barneveld? Wanneer u niet uw gehele bestelling mee kunt nemen, bezorgen we deze (in overleg) graag aan huis. Zo realiseert u zorgeloos uw project. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Op de manier zoals u wenst: per telefoon, e-mail of door bij ons langs te komen in Barneveld. De koffie staat voor u klaar!

Contact

Tel                 0342 – 219 065 
E-mail:         info@schoonhorsterhouthandel.nl 
Adres:          Schoonhorsterweg 14 
                     3772 TK Barneveld