Meranti balken

Meranti balken

Meranti

Hardhoutsoort Meranti

Meranti balken komen uit tropische gebieden in zuidoost Azië, denk aan Indonesië, Maleisië en Filipijnen. Meranti wordt geleverd uit verschillende boomsoorten uit meerdere landen. Hierdoor zijn bijna alle meranti balken net wat anders. Meranti koopt men in veel verschillende rode kleuren. De kleuren variëren van roodbruin naar zachtroze en van rozerood tot donkerrood. Het hout heeft een gemiddeld gewicht en valt makkelijk te bewerken. Dit bewerken kan met de hand en machinaal. Daarnaast zijn nagels en schroeven eenvoudig aan te brengen in Meranti balken.

Eigenschappen

De boom wordt meestal tussen de 30 en 40 meter, met uitschieters van 70 meter in totaal. Meranti is een hardhoutsoort en erg duurzaam. Dit houtsoort valt in duurzaamheidsklasse 2-4, dat het hout tussen de 10 en 25 jaar meegaat. Per boom verschilt de duurzaamheid. Iets anders dat de duurzaamheid bepaalt is het contact met de grond. Als een Meranti balk geen contact maakt met grond, gaat hij langer mee. 

Gebruik van Meranti balken

Meranti balken worden in Nederland op zeer grote schaal gebruikt. Ze kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden toegepast. Zo wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld deuren, ramen, kozijnen en trappenhuizen. Meranti balken zijn makkelijk te bewerken, spijkeren, schroeven en lijmen.

Meranti balken kopen bij Schoonhorster Houthandel

Schoonhorster Houthandel beschikt over verschillende soorten Meranti hardhout. U kunt dit hout bestellen via de webshop, mail en telefoon. Daarnaast mag u het ook in onze houthandel ophalen. Koopt u zoveel Meranti balken dat het niet in de kofferbak past? Geen probleem! Schoonhorster Houthandel helpt u graag bij het vervoeren van deze Meranti balken. Dit kunt u overleggen met één van onze specialisten. Deze kan trouwens ook al uw vragen rondom Meranti balken beantwoorden.

Wilt u Meranti balken bij ons bestellen? Dat kan eenvoudig via de website, per telefoon, door bij onze houthandel in Barneveld langs te komen of via e-mail. Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 17:00 en op zaterdagochtend tussen 08:00 en 12:00. In de avonduren zijn wij bereikbaar via Whatsapp. Op zondag zijn wij gesloten en ook niet bereikbaar. Op maandagochtend verwelkomen wij u, uw Whatsappje of uw mailtje met een brede glimlach! En een bak koffie als u in de houthandel komt, want op de maandagmorgen hebben we die allemaal nodig.

Adres houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld

Telefoon: 0342 – 219 065

E-mail: Info@schoonhorsterhouthandel.nl