Meranti planken

Meranti planken

Meranti

Meranti planken komen uit tropische gebieden in zuidoost Azië, denk aan Indonesië, Maleisië en Filipijnen. Meranti wordt geleverd van verschillende boomsoorten uit meerdere landen. Hierdoor zijn vrijwel alle meranti planken een andere kleur. Meranti koopt men in veel verschillende rode kleuren. Deze kleuren variëren tussen donkerrood en zachtroze, en tussen rozerood en roodbruin. Het hout heeft een gemiddeld gewicht en is eenvoudig te bewerken. Dit bewerken kan met de hand en met een machine. Daarnaast zijn nagels en schroeven eenvoudig aan te brengen in Meranti planken.

Duurzaamheid Meranti

De boom wordt meestal tussen de 30 en 40 meter, met uitschieters van 70 meter in totaal. Meranti is een hardhoutsoort en erg duurzaam. Dit houtsoort valt in duurzaamheidsklasse 2-4, wat betekent dat het hout tussen de 10 en 25 jaar meegaat. Per boom verschilt de duurzaamheid. Iets anders dat de duurzaamheid van Meranti planken bepaalt, is het contact met (natte) grond. Als een Meranti balk geen contact maakt met grond, gaat hij langer mee. Mocht hij wel contact maken met de grond, dan kunt u hem invetten om mindere kwaliteit tegen te gaan.

Gebruik Meranti planken

Meranti planken worden in Nederland op zeer grote schaal toegepast. Ze kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt. Zo worden de planken gebruikt voor bijvoorbeeld deuren, ramen, kozijnen en trappenhuizen. Meranti planken zijn makkelijk te bewerken, spijkeren, schroeven en lijmen. 

Meranti planken kopen

Schoonhorster Houthandel beschikt over verschillende soorten Meranti hardhout. U kunt dit hout bestellen via de webshop, mail en telefoon. Daarnaast mag u het ook in onze houthandel ophalen. Koopt u zoveel Meranti planken dat het niet in de kofferbak past? Geen probleem! Schoonhorster Houthandel helpt u graag bij het vervoeren van deze Meranti planken. Dit kunt u overleggen met één van onze specialisten. Deze kan tevens ook al uw vragen rondom Meranti planken beantwoorden.

Wilt u Meranti planken of balken bij ons bestellen? Dat kan eenvoudig via de website, per telefoon, door bij onze houthandel in Barneveld langs te komen of via e-mail. Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 17:00 en op zaterdagochtend tussen 08:00 en 12:00. In de avonduren zijn wij bereikbaar via Whatsapp. Op zondag zijn wij gesloten en ook niet bereikbaar. Komt u vooral langs in onze houthandel, dan kunnen wij u voorzien van persoonlijk en deskundig advies.

Adres houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld

Telefoon: 0342 – 219 065

E-mail: Info@schoonhorsterhouthandel.nl