Red cedar hout

Red Cedar

Red cedar hout

Eigenschappen

Red cedar hout is naaldhout uit Noord Amerika. De boom wordt ook wel de Reuzenlevensboom genoemd, want hij kan een extreme leeftijd bereiken. Red Cedar hout wordt ook weleens Redwood of Cederhout genoemd, maar dat is onterecht, aangezien dit andere houtsoorten zijn. Red cedar hout is van nature erg duurzaam. Het is moeilijk te impregneren, maar vanwege de duurzaamheid is dat ook niet nodig. Het is zowel met de hand als machinaal gemakkelijk te bewerken, zolang het scherp gereedschap is. 

Toepassingen

Red Cedar wordt zowel binnen- als buitenshuis gebruikt. Het wordt veel gebruikt voor binnenbetimmeringen en plafonds, maar Red cedar wordt ook als gevelbekleding gebruikt. Door de hoge duurzaamheid is Red cedar ook uitermate geschikt om te gebruiken bij pergola’s en schuttingen. Ook Red cedar boeilijsten zijn volop bij Schoonhorster Houthandel te krijgen.

Kleur van Red cedar hout

Red cedar hout staat bekend om de grote kleurvariatie. Het is mogelijk dat het ene stuk red cedar hout licht rozebruin is, terwijl een ander stuk meer chocoladebruin lijkt. Daar is wel degelijk een verklaring voor. Het meest donkere gedeelte komt vaak uit het middelste deel van de stam en de lichtere tinten uit de buitenkant. Ook heeft de kleur te maken met de hoeveelheid licht dat de boom krijgt. De kwaliteit van alle kleuren blijft gelijk.

Red cedar hout bestellen

Bij Schoonhorster Houthandel is het makkelijk om Red cedar hout te bestellen. Daarnaast hebben wij ook DouglashoutVurenhout en Meranti. Ook hebben wij alle bouwmaterialen die u nodig hebt voor uw project. Hierdoor is alles op één plek te krijgen en hoeft u niet verschillende bouwmarkten langs. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan vooral contact met Schoonhorster Houthandel op. Wij staan overdag in de houthandel voor ons klaar en in de avond kunt u online bij ons terecht.

Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld

0342-219065

info@schoonhorsterhouthandel.nl