Vuren panlatten

Vuren panlatten

Vurenhout

Vuren panlatten nodig? Schoonhorster Houthandel helpt u verder.

 

Als u gaat klussen, kan dat bijna niet zonder latten. Latten zijn bedoeld om iets aan te bevestigen. Houten latten zijn meestal gemaakt van vurenhout. Dit hout is erg populair, omdat het stevig is en makkelijk te bewerken. Daarnaast ook eenvoudig te verlijmen en te schroeven. Het zijn houten latten die horizontaal op een hellend dak zijn aangebracht om een bepaalde dakbedekking op te hangen.

Vurenhout

Vurenhout komt van de fijne spar, in ons land beter bekend als: de kerstboom. Er zijn in Nederland zelfs verschillende productiebossen voor fijnsparren, maar nog steeds is de vraag hoger dan het aanbod. Vurenhout wordt gekenmerkt door noesten en fijne naden. Bij het selecteren van ons hout, zorgen we ervoor dat er weinig noesten in het hout aanwezig zijn, zodat u een bouwproject van de beste kwaliteit kunt realiseren.

 

In Nederland worden de latten veelvuldig gebruikt bij bouwprojecten. Van het bouwen van een nieuwe schuur tot een zolder of een loungebank. Zij worden vaak gebruikt bij dragende constructie, met uitzondering van ramen en kozijnen. Vurenhout heeft al een lange levensduur, maar door uw vuren latten af te werken met houtolie, bent u nog duurzamer uit. Hoe sterker deze olie wordt verdund, hoe dieper de olie in het hout zal dringen. Doordat vurenhout niet heel zwaar is, maar wel heel sterk, zijn vuren panlatten een geliefd stuk hout. Geschaafde vuren panlatten kunnen gelijk gebruikt worden.

Vuren panlatten, balken of planken

Koopt u zoveel vuren panlatten dat het niet in de kofferbak past? Geen probleem! Schoonhorster Houthandel helpt u graag bij het vervoeren van deze vuren panlatten.

 

Wilt u balken, latten of planken van vurenhout bij ons bestellen? Dat kan eenvoudig per telefoon, door bij onze houthandel in Barneveld langs te komen of via e-mail.

Adres houthandel: Schoonhorsterweg 14, 3772 TK Barneveld

Telefoon: 0342 – 219 065

E-mail: Info@schoonhorsterhouthandel.nl

 

Een van onze specialisten kan al uw vragen rondom vurenhout beantwoorden. Zo weten we voor welke toepassingen vurenhouten balken en planken wel of niet geschikt zijn. Kom vooral bij ons langs in Barneveld!